Cafes Richard Logo Wit

Wilt u meer weten over koffie van Cafes Richard? Neem dan contact op:

+31 (0)6 48474861

info@cafesrichard.nl

Académie du Café

Met trots openden wij in januari 2018 de Académie du Café te Maastricht waar koffietrainingen worden gegeven geheel volgens de richtlijnen van de SCA. De Specialty Coffee Association (SCA) is hèt internationale koffie-instituut waar je als koffieprofessional bij aangesloten wilt zijn. De SCA ontwikkelde het Coffee Skills Program waarmee horecamedewerkers en enthousiastelingen kunnen worden opgeleid tot gecertificeerd barista.

SCA Barista Skills Training

In het koffie-kenniscentrum Académie du Café worden drie barista levels aangeboden, namelijk: Foundation, Intermediate en Professional. Deze trainingen zullen gegeven worden door SCA gecertificeerde trainers. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen de genoemde levels?

SCA Barista Skills Foundation 

In principe start je altijd bij Foundation. Hier komt het praktijkelement het sterkste naar voren. Je leert hoe een goede espresso wordt bereidt en leert hoe je de koffiemolen binnen 15 minuten optimaal kunt afstellen. Daarnaast leer je hoe een goede cappuccino wordt bereidt. Ook ga je de verschillen tussen arabica en robusta koffie ontdekken. Deze training inclusief theorie- en praktijkexamen duurt 1 dag. Deze cursus is voor de beginnende barista.

SCA Barista Skills Intermediate

Nadat je je Foundation Level op zak hebt, mag je na drie maanden starten met je Intermediate Level. Bij deze training gaan we dieper in op de theorie. Denk hierbij aan de geschiedenis en oorsprong van koffie, het gehele proces van koffiebes tot koffieboon, maar ook technische kennis omtrent de espressomachine komt hier aan bod. Ook leer je de espresso te beoordelen op de juiste extractie en leer je de basisprincipes van latte art uit te voeren. Deze training inclusief examen duurt 1,5e dag. Deze training is bestemd voor de gevorderde (horeca) barista.

SCA Barista Skills Professional 

Na drie maanden mag je starten met deze training na het behalen van het Intermediate level. Nu ben je aangekomen bij het hoogst haalbare barista level. Een certificaat waar je trots op mag zijn als je deze weet te bemachtigen. Tijdens deze training van 2 dagen (+ 1/2 dag examen) gaan we in op de details. De technische aspecten van het vak worden nu nog belangrijker. Ook krijg je een diepgaander zicht op alle variëteiten binnen de koffie, de verschillende ingrediënten en technieken die ervoor nodig zijn om alleen het beste uit de koffie te kunnen halen. Daarnaast komt er ook een stukje management aan bod. Deze training leent zich perfect voor de ruim ervaren barista.

Onderstaande prijzen zijn excl. btw en incl. SCA (examen)kosten.

Foundation     € 249,00

Intermediate  € 519,00

Professional   € 919,00

Aanmelden

Nu wil je natuurlijk weten hoe je je aan kan melden voor deze trainingen. Dat gaat als volgt!

  1. Ga naar onze facebookpagina: cafesrichardnederland.
  2. Ga vervolgens naar evenementen. Controleer hier of het juiste trainingsmoment voor SCA Barista Skills Foundation nog beschikbaar is.
    1. Zo ja, stuur een mail naar academie@cafesrichard.nl en laat de volgende informatie achter: Volledige naam en beschikbare datum training. Wij nemen vervolgens contact met je op.
    2. Zo niet, stuur een mail naar academie@cafesrichard.nl met een gewenste datum (ten minste 4 weken na aanvraag). Let op, de trainingen worden enkel op maandagen gegeven.
    3. Wil je aanmelden voor SCA Barista Skills Intermediate of Professional? Stuur dan een mail naar academie@cafesrichard.nl met een gewenste datum (ten minste 4 weken na aanvraag). Dan nemen wij contact met je op!

Barista training gedurende samenwerking 

Naast het aanbieden van SCA-trainingen geven wij ook gedurende de samenwerking verschillende koffietrainingen op locatie. Waarom wij dit doen? In dit proces komt onze passie voor het product koffie en het horeca-vak het beste tot uiting. Wij werken graag met mensen en dragen met overtuiging en toewijding de nodige kennis over. Wij beperken de barista trainingen niet alleen tot de start van de samenwerking maar wij staan gedurende de samenwerking voor de klant klaar. Los van het feit dat één training nooit toereikend kan zijn heeft men ook te maken met het nodige verloop in het personele bestand. Trainen en begeleiden is dus een ‘on-going proces’ en dat nemen wij zeer serieus.